lauantai 18. tammikuuta 2014

Berlin Hauptbahnhof


Berliinin matkan päätepysäkkinä toimi vuonna 2006 rakennettu Berliinin päärautatieasema.

torstai 9. tammikuuta 2014

Anhalter Bahnhof


Vuonna 1880 avattu Anhalter Bahnhof  oli aikanaan Euroopan suurin rautatieasema, jolla Saksan keisarikunnan valtiovieraat  haluttiin saada vakuuttumaan pääkaupungin loistosta ja kunniasta.

Hitlerin hirmuvallan aikana Anhalter toimi tukiasemana kun tuhansia juutalaisia karkoitettiin keskitysleireille.  Asema vaurioitui pahasti toisen maailmansodan pommituksissa ja vuonna 1960 asema purettiin lähes kokonaan.


 Anhalter Bahnhofin julkisivun raunio sijaitsee Deutsches Technikmuseum Berlinin läheisyydessä. 


 Aseman pienoismallien ja jäänteiden lisäksi museossa  on esillä laaja kokoelma tekniikan sekä taideteollisuuden historiaa. Turistikohteiden ohella viitteitä Berliinin historiasta on nähtävillä entisen asema-alueen hylätyissä junavaunuissa, hautautuneissa kiskoissa sekä rappeutuneissa rautatierakennuksissa.
  
maanantai 6. tammikuuta 2014

Bahnhof Berlin Zoologischer Garten


Vuoden vaihtuessa asemapäällikkö suuntasi Berliiniin.  Berliinin nähtävyyksien joukossa oli muutama asemabongauskohde, joista ensimmäisenä Bahnhof Zoo.


Eläintarhan vieressä sijaitseva asema  avattiin vuonna 1882 ja rakennettiin uudelleen vuosina 1934-40. Toisen maailmansodan jälkeen asemasta tuli Länsi-Berliinin päärautatieasema.


Nykyään Bahnhof Zoo on merkittävä paikallisliikenteen solmukohta, mutta kaukoliikenne on siirretty lähes kokonaan Berliinin uudelle päärautatieasemalle.Asema on tullut tutuksi myös  Huumeasema Zoo” –kirjasta sekä sen elokuvaversiosta  Christiane F. – tyttö metroasemalta” (Wir Kinder vom Bahnhof Zoo).  Elokuva kertoo tositapahtumiin perustuvan kuvauksen Christianen nuoruudesta 1970 -luvun lopun Berliinissä, jossa heroiinikoukkuun jääneet lapsinarkomaanit kokoontuvat huumeiden ja prostituution täyttämälle asemalle.
Oman tarinansa asemasta kertovat myös  U2:n kappale "Zoo Station" sekä Scorpionsin “The Zoo”.