maanantai 6. tammikuuta 2014

Bahnhof Berlin Zoologischer Garten


Vuoden vaihtuessa asemapäällikkö suuntasi Berliiniin.  Berliinin nähtävyyksien joukossa oli muutama asemabongauskohde, joista ensimmäisenä Bahnhof Zoo.


Eläintarhan vieressä sijaitseva asema  avattiin vuonna 1882 ja rakennettiin uudelleen vuosina 1934-40. Toisen maailmansodan jälkeen asemasta tuli Länsi-Berliinin päärautatieasema.


Nykyään Bahnhof Zoo on merkittävä paikallisliikenteen solmukohta, mutta kaukoliikenne on siirretty lähes kokonaan Berliinin uudelle päärautatieasemalle.Asema on tullut tutuksi myös  Huumeasema Zoo” –kirjasta sekä sen elokuvaversiosta  Christiane F. – tyttö metroasemalta” (Wir Kinder vom Bahnhof Zoo).  Elokuva kertoo tositapahtumiin perustuvan kuvauksen Christianen nuoruudesta 1970 -luvun lopun Berliinissä, jossa heroiinikoukkuun jääneet lapsinarkomaanit kokoontuvat huumeiden ja prostituution täyttämälle asemalle.
Oman tarinansa asemasta kertovat myös  U2:n kappale "Zoo Station" sekä Scorpionsin “The Zoo”.
3 kommenttia:

 1. Kiitos kuvista, mainitsemasi kirja kuului suosikkeihini teininä ja kävi mielessä, että vieläköhän tuo jaksaisi sykähdyttää samalla tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kirja on edelleen lukematta, mutta elokuvan katsoimme syksyllä. Oli kyllä synkkä ja surullinen tarina.

   Poista
 2. Minuun elokuva teki lukioaikana valtavan vaikutuksen. Yritin katsella sitä syksyllä Youtubesta, mutta en jaksanutkaan seurata. Oli niin verkkaista jotenkin.

  VastaaPoista