sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Keittiöinspiraatiota


Saimme vinkin mainosvideosta, joka tässä tapauksessa löysi oikean kohderyhmän ja herätti suuren houkutuksen viimeistellä keskeneräinen keittiömme valmiiksi.  Ylen sivuilla kuvataan videon sisältöä seuraavasti:  Elina Pohjanpää ja Tarmo Manni esittävät Mäkisen perheen äitiä ja isää Aimo Jäderholmin ohjaamassa mainoskuvassa Aurinkoa arkipäivään (1956), jossa remontoidaan keittiö ja kylpyhuone uuteen uskoon Enso-laatoilla ja muilla moderneilla sisustustarpeilla. Kun keittiökalustonkin saa valmiina ja Työtehoseuran suunnittelemana, niin kai se sitten on niin kuin emännänkin mielestä olla pitää!Lopuksi vielä lähetän kiitokset tunnustuksesta Onnellisen kirsikan Miculle !
sunnuntai 6. tammikuuta 2013

tiistai 1. tammikuuta 2013

Gdynia Główna


Gdanskista päiväreissulle tai asemabongausmatkalle Gdyniaan suuntaaville ensinnäkin vinkiksi, että paikallisjunissa ei ole kuulutuksia ja pysäkkien nimien näkeminen riippuu istumapaikasta. 


Tämän tunnelin päästä ei asemaa löytynyt. 


Sen sijaan löytyi Gdynian satama sekä hieno hiekkaranta. 
Gdynia kuuluu Gdanskin ja Sopotin muodostaman kolmoiskaupungin Tricitin metropolialueeseen. Matkaesitteiden mukaan alueen upeat hiekkarannat ja puhtaat vedet luovat täydelliset puitteet rantalomalle, mutta jääkylmä vesi ei uimaan houkutellut.


Asema- ja junabongauksen näkökulmasta Gdynia  tarjoaa mielenkiintoisen kokonaisuuden.Wikipedian mukaan kaupungin ensimmäinen asema avattiin vuonna 1894 ja kaupungin kasvaessa rakennettiin uudempi asema vuosina 1923-1926.


Kuten Gdanskin, myös Gnydian päärautatieasema tuhoutui toisessa maailmansodassa. 


1950-luvulla rakennetun uuden aseman suunnitteli Wacław Tomaszewski, jonka luomusta on  pidetty ainutlaatuisena esimerkkinä sosialistisen realismin ja modernismin yhdistymisestä.

Tässä olikin sitten vuoden 2012 viimeinen asemabongaus, mielenkiinnolla odotamme mitä vuosi 2013 tuo tullessaan.
 
Hyvää Uutta Vuotta 2013!
Gdańsk Główny


Perjantaina asemapäällikkö lähti poikansa kanssa Gdanskiin, joka on noin puolen miljoonan asukkaan satamakaupunki Puolassa. 


Matkailijalle Gdansk tarjoaa historiaa, nähtävyyksiä ja kaunista arkkitehtuuria.


Asemabongari puolestaan löytää Gdanskista upean bongauskohteen;  Gdańsk Główny´n .Wikipedian mukaan  Gdanskin päärautatieasema avattiin vuonna 1896 – 1900.
 Ennen toista maailmansotaa asema tunnettiin nimellä Danzig Hbf. Gdanskin vierestä alkanut toinen maailmansota kuitenkin tuhosi sekä aseman että ympärillä olleen kaupungin perusteellisesti.
Sodan päätyttyä puolalaiset ryhtyivät vuosikymmeniä kestäneeseen jälleenrakennusurakkaan, jonka myötä asema rakennettiin uudelleen ja koko Gdanskin kaupunki palautettiin entiseen loistoonsa.

Gdanskin kauniilta päärautatieasemalta kulkevilla junilla pääsee myös edullisesti (noin 1,5 €) Gdyniaan, josta lisää seuraavaksi.