tiistai 25. syyskuuta 2012

Asemabongausta Amerikassa


Olin työmatkalla Yhdysvalloissa, Kalifornian pohjoisosassa sijaitsevalla San Franciscon Bay Arealla.  Julkisilla kulkuneuvoilla liikkuessa tarjoutui loistavat mahdollisuudet juna- ja asemabongaukseen, joten blogihiljaisuuden jälkeen tarjolla olisi virtuaalinen nojatuolimatka maailman toiselle puolelle. Elämäni ensimmäinen asemabongaus Amerikassa oli kokemus, jota muistelen hymyssä suin vielä kiikkustuolissakin. Tapasin sattumalta Palo Alton asemalla mukavan herrasmiehen, jonka kanssa junaa odotellessa juttelimme pitkät tovit.  Aikamme haasteltua ilmeni, että juttukaverini on Arno Allan Penzias. Fyysikko, joka löysi sen verran merkittäviä todisteita  alkuräjähdyshypoteesin puolesta, että sai siitä vuonna 1978 Nobel-palkinnon.  Tosin siinä vaiheessa kun keskustelu kääntyi alkuräjähdysteorioihin, niin minä olin ulkona kuin lumiukko Kaliforniassa.  

Ennen junan saapumista pyysin vielä saada ottaa valokuvan ikimuistoisesta tapaamisestamme. Eikä tarvinnut sanoa muikkua, sillä Nobel-voittajakin purskahti nauramaan kun sanoin,  että  muuten  kotipuolessa ei kukaan usko minun keskustelleen alkuräjähdyksestä Nobelistin kanssa Palo Alton juna-asemalla. Sitten matkaan. Palo Altosta pääsee kätevästi liikkumaan Caltrainin junilla sekä San Franciscon että San Josén suuntiin. San Josén rautatieasema osoittautui varsin kauniiksi rakennukseksi, jossa turistille tultiin heti tarjoamaan apua jatko-yhteyksien löytämiseen. Kaupunkiin pääsee kätevästi ilmaisella linja-autolla, raitiovaunun päivälippu maksaa 6 dollaria. 
Virtuaalimatkan viimeinen pysäkki on San Franciscossa. San Francisco on junabongauksenkin näkökulmasta todellinen helmi, sillä paikalliseen rautatieverkkoon kuuluu monenlaisia raitiovaunulinjoja, joilla kaikki keskustan nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa.
Lopuksi vielä kaupunkiturnee Downtownin, Chinatownin , Fisherman's Wharfin, Alcatrazin ja  Palace of Fine Artsin kautta Golden Gatelle. Taustamusiikiksi suositellen Scott McKenzien 60-luvun hittibiisiä  ”If You're Going to San Francisco (Be Sure to Wear Some Flowers in Your Hair).


Jätäthän kommenttia mikäli  sinulla on Palo Alton,  San Franciscon tai San Josén rautatieasemiin liittyviä muistoja tai kertomuksia!


5 kommenttia:

 1. Ohhoh, aika vaikuttava työmatka!

  VastaaPoista
 2. Wau! Hienoja kuvi, ja tuo tapaminen asemalla kyllä muistuttaa ainakin minua tehokkaasti siitä, että joskus on hyvä myös poistua kotoaan vaikka siitä ja sen remontoimisesta miten tykkäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Yllätyin todella positiivisesti siitä, miten ihmiset tulivat juttelemaan juna-asemilla tai jos kaupungilla pysähdyin karttaa katsomaan niin kohta oli jo joku kysymässä tarvitsenko apua ja toivottivat turistin tervetulleeksi.

   Varsin hämmentävä oli myös hetki kun kiiruhdin junasta linja-autolle ja koditon mies hymyillen hihkaisi , että ” you're in a hurry but I'm at home”. Hetken mietin sanonko itsekin asuvani asemalla, mutta toivotin vain hyvät illanjatkot.

   Poista
 3. Vaude! Ja ihan hengästyttävä tuo kuva, jossa on lintu mehikasvissa.

  VastaaPoista
 4. Siis uskomattoman hienoja kuvia, ihan haltioituneena katselin. On ollut huikea työmatka. Ja tuon Nobelistin tapaaminen...huhhuh. Ei ihan joka tytölle tuommosta tuu etteen. Mukavia muistoja :)

  VastaaPoista