maanantai 6. elokuuta 2012

Vuohijärven asema


Tänään asemapäällikkö havaitsi, että Senaatti on laittanut Vuohijärven aseman myyntiin. Asema näytti ulkoasunsa puolesta kovin tutulta ja päätimme lähteä asemabongaukseen Vuohijärvelle. 

Elokuun ilta-auringossa kylpiessään Vuohijärven asema pihapiireineen oli suorastaan lumoava, miltei vastustamaton.Jätäthän kommenttia mikäli  sinulla on Vuohijärven asemaan liittyviä muistoja tai kertomuksia!
10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Siinä on aivan mahtava sijainti; upea niemitontti suuren järven rannalla

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin minustakin, sinne olisin oitis rakentanut oman ateljeen. En tosin tiedä miten olisin suoriutunut vesitornin vaatimasta kattoremontista, ei ihan tavan tikkaat tai nostimet noihin korkeuksiin yllä :D

   Poista
 3. MELKEIN voittaa Huutokosken aseman. No, miljöö kyllä ehkä kuus-nolla... mutta Huutokoski on silti oman asemalistaukseni ykkönen, nyt ja aina. Onnellinen hän, joka Vuohijärven omakseen saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se Huutokoski kyllä ainutlaatuinen. Itselläni kyllä tuli Vuohijärvellä niin kotoinen olo, että hetken jo harkitsimme puhelua välittäjälle. Sitten tuli sellainen remontti déjà vu ja päätimme lähteä kotiin.

   Poista
 4. Hei, sinulla on mahtavia kuvia Vuohijärveltä asemanniemestä. Olen syntynyt siellä ja asunut siellä puolet elämästäni. Kuvista tulee mahtavia muistoja mieleen. Voinko käyttää muutamaa kuvaasi omassa Facebookissani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voit käyttää, laita lähteeksi linkki tähän postaukseen niin muutkin asemasta kiinnostuneet löytävät lisäkuvia. Niin ja halutessasi kirjoita niitä mahtavia muistoja tähänkin, minusta olisi hienoa kuulla elämästä Vuohijärven asemanniemessä :)

   Poista
  2. Voi että, nuo aseman tienoon kuvat herättävät ihania muistoja. Lapsuusperheen kanssa asuimme aivan asemarakennuksessa 1970-luvun alussa, lapsia aseman läheisyydessä oli muutenkin jonkin verran ja asema-alueella pelasimme pesäpallo- ym. pelejä, opettelin myös tanssiaskeleeni naapurin tytön kanssa. Sitten vielä, ranta ei voi lähempänä olla, uimassa käytiin tosi paljon. Talvella hiihtäen esim. jäällä.

   Unelmoiva

   Poista
 5. Hei! Olen asunut lapsuuteni Vuohijärven aseman niemessä n. vuodet 1962-1981 eli 5-vuotiaasta lähtien noin 23-vuotiaaksi. Asuimme siinä paritalossa. Isäni oli rataesimies(ratavartija). Asemapäällikön perhe asui talon toisessa asunnossa.
  Toiminta asemalla oli alussa vilkasta. Oli asemamiehiä ja junanlähettäjiä ym. työntekijöitä. Asemalla oli myös posti alkuaikoina. Myös Orilammen Kultareitti risteily lähti aseman rannan laiturista, koska Hillosensalmelle ei ollut silloin vielä tietä ja asiakkaat tulivat junalla Vuohijärven asemalle ja kävivät kyytiin sieltä. Asuinpaikkana niemi oli kuin paratiisi. Ei siinä kesämökkiä enää kaivannut. Haikeana on monta kertaa muistellut niitä aikoja. Ja noita kuvia katsellessa muistot taas heräsivät:)

  VastaaPoista