lauantai 21. heinäkuuta 2012

William Morrisin ja Svinhufvudin tyyliinLaitehuone eli tuleva kirjastohuone on tila, joka avautuu suoraan eteisestä. Kotiin saavuttaessa katse kiinnittyi aina ensimmäisenä  laitehuoneen lastulevyseiniin, jotka olivat varsin ankeaa katseltavaa. Niinpä huoneen tapetteja valitessa päädyimme piristämään kotiintuloja näyttävällä sekä suurikuvioisella tapetilla. Tulevaisuudessa asunnon puolelle astellaan William Morris –tyyliin.

Kirjastoa puuhastellessa heräsi ajatus, että voisimme samoilla sotkuilla remontoida myös vieressä olevan toimiston työhuoneeksi.  Huoneet liittyvät toisiinsa sekä fyysisesti että toiminnallisesti, lisäksi ne ovat sisätilojen viimeiset remonttikohteet (eteistä sekä keittiön viimeistelyä lukuun ottamatta). Lipunmyyntihuoneeseen tilattiin puolestaan Svinhufvud, johon asemapäälliköllä liittyy nostalgisia lapsuusmuistoja. Väri on sopivasti Vr:n vihreä.


Molemmat huoneet on aikomus remontoida jo tutuksi käyneellä tapetti & puolipaneli -yhdistelmällä, joka on todettu toimivaksi meidän huushollissa, jossa asuu sekä vierailee myös nelijalkaisia. Paljon on kuitenkin puuhasteltavaa ennen tapetointia. 

Tämän viikon ohjelmassa oli muovimattojen hävitys. Viimeisen kahden vuoden aikana olemme poistaneet reippaasti yli 100 m2 tuota 60-luvun kammotusta, jotta sen alle piilotettu alkuperäinen puulattia näkisi jälleen päivänvalon.  Kauan odotettu remonttihetki koettiin torstaina, sillä viimeisetkin muovimatot lensivät ikkunasta ulos. Ei tule niitäkään ikävä.2 kommenttia:

  1. Tahtoo myös Morrisia! Kolme huonetta on vielä tapetoimatta, yhtene on tapetti ostettu, eteiseen on pakko laittaa vaaleaa, joten morrisille ei jää kuin meidän oma makuuhuone. En kyllä tiedä vielä raaskinko tapetoida sillä, huone on iso ja seinät korkeat. Eipä tuo veeärrän vihreäkään ole hassumpaa tapettia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin Morrikseen heti ensisilmäyksellä kun aiemmin Toijalassa tavattiin. Viehättävä kaikissa väreissä, mutta päädyttiin punaiseen kun punaista huonetta ei meiltä vielä löydy :)

      Poista