tiistai 3. heinäkuuta 2012

LukemistaTänään kesälomareissulta palatessa pysähdyimme Heinolan abc:n Kirjapörssiin. Kirjapörssistä löytyi tarjouksesta lukuisia perinnerakentamiseen liittyviä opuksia,  joten ajattelin vinkata muillekin aiheesta kiinnostuneille.

Ensinnäkin Risto Vuolle-Apialan kirjoja oli tarjolla todella edullisesti. Esim. Perinnemaalit opus maksoin vain 2 euroa (Ovh 15 €), Hirsityöt 5,90 € (Ovh 32 € ) ja uusin teos Hirsitalon Kunnostaminen maksoi siinä 15 euron kieppeillä, tarkkaa hintaa en muista kun olin jo aiemmin ostanut sen meille huomattavasti kalliimmalla (Ovh 38 €). Myös Juulia Mikkolan & Netta Böökin Ikkunakirja oli tarjouksessa, hinta 14,90 (Ovh 48 €). Tulevia kunnostusprokkiksia ajatellen ostin vielä Urpu Nurmiston Maakellari-kirjan, joka sekin oli tarjouksessa 5,90 (ovh 25 €).  Monta muutakin kiinnostavaa kirjaa oli tarjolla, esim. Panu Kailan tuotantoa löytyi varsin kohtuuhintaan.

Lopuksi vielä toimivaksi todettu vinkki kirja- tai lehtitelineeksi.  

Ostelen usein kirpputoreilta erilaisia sisustuslehtiä, jotka sitten tuppaavat ajelehtimaan epämääräisinä kasoina ympäri asemaa.  Näin ollen olen jo kauan etsinyt lehtitelinettä, mutta mieluista ei ole vastaan tullut.

Juhannussunnuntaina lehtiröykkiöt saivat kuitenkin kyytiä, sillä paikalliselta kirpputorilta löytyi täydellinen lehtiteline.  Tavattoman tyylikäs ja siinä on vielä pyörätkin, melkein kuin kirjastotätien kirjavaunuissa!


Näillä 50-luvun nukenvaunuilla saa kerättyä sopivan satsin luettavaa mukaansa ja sitten voikin kätevästi rullailla haluttuun sijaintiin lukuhetkiä viettämään. Toivottavasti saan tulevaisuudessa palauttaa luetut kirjat sekä lehdet niitä varten rakennettavaan kirjastohuoneeseen.6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, Heinola on tuossa ihan nurkan takana. Tykkään että nuo kirjat löytyy omastakin hyllystä eikä vain kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin näitä kirjoja ostan mieluiten omaan hyllyyn, vaikka hyllyt vielä puuttuukin :)

   Poista
 2. Ihan mahtava tuo lehtiteline!!! :D Saman ongelman kanssa painiskellaan täälläkin. Minä olen keräillyt puolihuolimattomasti rintamamiestalo-aiheisia artikkeleja ja niistä lehdistä tulee jo melkoinen pino. Sitten on tietysti puutarhalehdet (nehän ei oikeastaan ikinä vanhene...), Tuumat ja muut muuten vaan kivat ja pakollisesti säilytettävät. Oi voi. Meidän on pitänyt jo monta kertaa tehdä retki sille teidän mahtavalle kirpparillenne mutta aina on tullut joku este tai hidaste. Joku kaunis päivä kyllä vielä....

  VastaaPoista
 3. Tuo kirpputoriretkeily kiinnostaa meitäkin, joten onko teillä lukijoilla suositella hyviä kirppiksiä tai torikirppiksiä?

  VastaaPoista
 4. Harmillisen kaukana tuo Heinola täältä Oulusta katsottuna :) Hyviä löytöjä! Ja huippis kirjastokärry :)) Eiku terdelle lueskelemaan!

  VastaaPoista
 5. Ei suoranaisesti kirppisosastoa, mutta jos Imatralla päin liikutte niin Rajapatsaalla on KierrätysKumppanit -niminen osto- ja myyntiliike jossa on kivaa tavaraa.

  VastaaPoista