lauantai 9. kesäkuuta 2012

Sali
Olohuone on edennyt tarmokkaasti.


Ruman muovimaton alta löytyi odotetusti kaunis vanha lautalattia.  Muovimaton lisäksi kaatopaikkakuormaan siirtyi muutama aiemmin purkamatta jäänyt lastulevy.


Ikkunankarmit irrotimme hetkellisesti huomenna alkavan huokolevytyksen alta. Odotin mielenkiinnolla mitä karmien takaa löytyisi, sillä aiemmin pojan makuuhuone nimettiin "Kamariksi" ikkunankarmista löytyneen kirjoituksen mukaisesti.  Toiveeni toteutui ja olohuone nimettiin tänään uudelleen.Yläkarmista tipahti myös suuri avain, joka näyttää samanlaiselta kuin komeroiden avaimet.


Yllättävin löydös tänään oli Tirehtööri Pasa!  


Samaisen ikkunan alla on kerätty perheitä myös meidän toimesta. Sikaria tupruttelevan tirehtöörin innoittamana selasin pojan ”Musta Petteri”- perheet läpi, mutta meidän suhteellisen uudesta pakasta ei Tirehtöörin perhettä  löytynyt. Mikähän lienee Tirehtöörin tarina ?


9 kommenttia:

 1. Mikä ihmeen juttu on tämä hullunkuristen perheiden piilottaminen asemarakennuksiin?! Orivedellä noita kortteja löytyi lattioiden alta sekä meidän molemmista asunnoistamme että naapurin talosta. Ei voi olla sattumaa!

  Myös meillä kamarista tuli kamari ja salista sali listojen tekstien mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopas on erittäin kiinnostavaa! Meiltä ei ole löytynyt muita kortteja, vaikka useampi huone on jo remontoitu.

   Kertokaapas muutkin asemakunnostajat, onko teiltä löytynyt kortteja :)

   Poista
 2. Oho! Ja aika mainiota tuo, että huoneet nimeävät itse itsensä uudelleen. Meillä on ikkunan pokissa vain siististi kolotut roomalaiset numerot, pitäisikö ryhtyä kutsumaan kamareita niiden mukaan...:)

  Hyvin teillä taas remontti etenee. Meillä ei etene - katto piti taas äsken pressuttaa kun sadealue pyyhkii yön ja huomisen aikana Mikkelin yli. Tässä on ihan riittävästi työtä muutenkin, olisipa edes säät suosineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukutamme poutapäiviä! Kattoremontti on kyllä suuri ponnistus, myös me vaihdoimme talkooporukalla edelliseen taloomme kolmiorimakatteen. Tsemppiä teille, suuri on työ mutta kyllä siitä hyvä, hiljainen ja kaunis katto tulee :)

   Poista
 3. hieno työ jatkuu, ja aarteita voi löytyä. Tirehtööri on siellä ja touhuaa, suunnittelee, tekee ja valmista tulee. Semmonen mies se on

  VastaaPoista
 4. Oletteko ajatelleet eristää lattiaa? Meillä talvella tosi kylmä ja nyt olisi aika alkaa irroittelemaan lankkuja (jotka on käytetty irti aikoinaan ja sullottu ohut kerros lasivillaa hiekan päälle..) Lattia on samanmoinen kakanruskea, mutta paljon löytyy naulanreikiä ja osa laudoista on seinien lastulevytyksen yhteydessä lyhenetty. Nyt tietenkin kun olemme levyä poistaneet niin laudat ovat auttamatta liian lyhyen reunoistaan.. Liekö keksimme patentin, vaikka reunoille sitten yhen laudan levyinen kehys kiertämään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lautalattian alla on alkuperäinen purueriste, joka on tosin vuosien saatossa painunut noin kolmisen senttimetriä. Emme kuitenkaan avaa lattioita, sillä ensimmäinen talvi asemalla ennätyspitkine yli 30- asteen pakkasineen opetti, että lautalattia ei ollut se vilposin kohta meidän asemalla :)

   Poista
 5. Hiekka taitaa olla aika huono eriste.. :) Hiekan päällä kun on vielä noin 40cm tyhjää.. joten, ihmekös jos kylmä ilma kiertää laudan alla ja se veto on todella ikävä juurikin noilla paukkupakkasilla ja muutoinkin. Kylmän kestän mutta veto on vastenmielistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ohhoh! Ei kyllä kuulosta kovin lämpöiseltä ratkaisulta. Meillä makasiinissa ei ollut eristeitä lainkaan ja sitä olemme eristäneet ekovillalla. Ja eristetään vielä lisääkin, sillä tuo alakautta eristäminen ei ole ollut niitä mieluisimpia remonttipuuhia...

   Poista