sunnuntai 6. toukokuuta 2012

LauteetSaunan lauderatkaisuista on viime viikkoina keskusteltu runsaasti sekä kartoitettu eri vaihtoehtoja.  Ensimmäinen ajatus oli kaataa rannasta muutama leppä ja halkaista ne keskeltä kahtia. Järeän laudeidean kaatoi kuitenkin vaadittava kuivumisaika.

Toisena mielessä oli perinteiset suomalaiset, pitkästä tavarasta nikkaroidut lauteet.  Ajatus ei kuitenkaan ottanut myötätuulta alleen, sillä lauteiden alta loistava lämminvesivaraaja olisi sammuttanut viimeisetkin liekit perinnehenkisestä saunafiilistelystä.


Seuraava laudeidea välähti mieleeni, kun katselin postihuoneen sängynpäätyä. Esittelin innoissani keveän kaarevia linjoja, lehtiornamentteja ja taidokasta veistokoristelua vaativan ideani Ukille.  Laudemalliani ei tyrmätty, mutta käsityönä vuoltavat koristeet ovat kuulemma sen verran aikaa vievää puuhaa, että ensi kesänä ei vielä tyylikalustelauteilla istuttaisi.

En sitten tohtinut lykätä kauan odotettuja ensilöylyjä, vaikka ideasta luopuminenkin oli jokseenkin musertavaa. Näin ollen seuraavaksi ehdotin asemapäällikölle, että koristeellinen vanha puusohvamme pultattaisiin laudemateriaaliksi löylyhuoneeseen. Ideani ei kuitenkaan saanut kannatusta, sillä kuumissa olosuhteissa mäntypuu ei ilmeisesti ole se miellyttävin vaihtoehto takapuolen alla. 


Höh.

Biedermeierlauteitani odotellessa päädyin lopulta ostamaan ihan tavallisen valmispaketin, joka kätkee ruman varaajan ja saatiin kasattua  päivässä paikoilleen. 2 kommenttia:

  1. Höh, hienoja ideoita:) Toivottavasti veistotaitoiset saavat unelmalauteesi valmiiksi tulevaisuudessa, mutta kyllä näilläkin mielestäni kelpaa kylpeä, hieno tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit. Näillä lauteilla saunotaan varmaaan aika kauan, sillä poika rekrytoi veistotaitoiset kesällä käynnistyvään hirsimajaprojektiinsa ja minullakin on lukuisia veistotaitoja vaativia ideoita jemmassa :)

      Poista