perjantai 6. huhtikuuta 2012

Tapetointia


Pääsiäisen alkajaisiksi vuorossa oli postihuoneen tapetointi.


Suoran aloituslinjan merkitsemme vatupassilla ja ikkunaseinällä avuksi otimme  ns. luotilangan (tässä tapauksessa villalanka, jonka päähän kiinnitin painoksi kiintoavaimen). Naulasimme narun hetkeksi katonrajaan, jolloin  saimme piirrettyä pystysuoran linjan katosta lattiaan ja kohdistettua ensimmäisen tapettivuodan paikoilleen.


Lumme on ns. kuviokohdistettava tapetti. Näin ollen katkaisimme ensimmäisen tapettivuodan hieman seinänkorkeutta pidemmäksi ja sen avulla saimme kohdistettua seuraavan vuodan niin, että kuvio jatkui oikein. Leikatulla vuodalla merkitsimme aina seuraavan vuodan leikkauspaikan valmiiksi,  jolloin saimme lumpeet osumaan kohdalleen.  


Liisteriksi keitin taas vehnäjauhoja. Nyt keksin keittää liisterin jo edellisiltana valmiiksi, joten pitkäperjantain valjetessa pääsimme heti aamusta tapetoimaan.  Pitkätkin vuodat saatiin asettumaan kauniisti paikoilleen, kun Ukki kiipesi tikkaille ja minä ohjailin vuodan toista päätä lattialta käsin.


Lumisateesta huolimatta postihuone puhkesi tänään kukkaan!3 kommenttia:

 1. Hauska sattuma, meillä lumme on ykkösvaihtoehto eteisen tapetiksi. Ja näyttää muuten todella hyvälle, jopa paremmalta kuin Tapettitalon pikkukuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa olla hyvin samantyylinen tapettimaku :) Minusta se lumme on varsin viehättävä, valoisa ja rauhallinen kuosi, voin kyllä suositella

   Poista
 2. Ihanaa, että jossain blogissa tapahtuu pääsiäisestä huolimatta!

  VastaaPoista