sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

MakulatuuripaperointiaTänään liisteröin makulatuuripaperin postihuoneen seinille. Makulatuuripaperi on siis luonnonvalkoista, painamatonta tapettipaperia, jolla huokolevyn epätasaisuuksia voidaan siloitella ennen varsinaista tapetointia. Leikkasin ensin mattoveitsellä kaikki täyspitkät vuodat valmiiksi,  lisäten huonekorkeuteen noin 5 cm pelivaraa.  Tämän jälkeen suojasin tapettipöydän lattiapaperilla ja liisteröin vuodat yksi kerrallaan vehnäjauhokiisselillä.


Lähes kolmemetriset vuodat on  hieman hankalia käsitellä  yksin, joten taittelin vuodan päät keskelle ennen tikkaille kiipeilyä. Paperitapettia ei kuitenkaan kannata jättää vettymään, joten harjasin tapetit suoraan seinään katonrajasta lattiaa kohti edeten. Samalla yritin tarkkailla, että vuota on puskusaumassa edellisen kanssa, joskaan pohjatapetoinnissa en ole millintarkka luotisuorista linjoista. Liisteriroiskeetkaan päällispuolella eivät aiheutaneet suurta paniikkia, sillä ne jäävät piiloon päälle tulevan kuviotapetin alle.


Tapetin kuivuttua leikkaan ylimääräiset  pois mattoveitsellä ja samalla voin  tarvittaessa siistiä alustapettiin mahdollisesti jääneet rypyt (viilto ryppyyn, liisteriä  seinän sekä tapetin väliin ja painetaan kiinni). Tämän jälkeen hälytän apujoukot paikalle, sillä kuviotapetin asentaminen on  huomattavasti vaativampaa. 


2 kommenttia:

  1. Tykkäsin makulatuuripaperista, se oli jotenkin kivan tuntuista ja työnä myös sellaista simppeliä ja mukavaa. Huomasin saman kun taiteilin salin seiniin kolmemetrisiä ettei kauaa saa odotella vaan aika vinkeää pitää taputella ettei jässähdä kiinni toisiinsa. Meillä maalattiin suurin osa makulatuuriseinistä, ja siinä huomasimme että liisterit piti aika tarkasti pyyhkiä pois, muuten kuulsivat pellavaöljymaalin läpi vaaleampina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla makulatuuripaperin maalauskokemuksia, itsekin olen joskus miettinyt maalausvaihtoehtoa

      Poista