lauantai 18. helmikuuta 2012

Puolipaneli


Lapsukaisen huone on nyt paneloitu. Paneloinnin suunnitteluun saimme apua rautatiefoorumilta, jonne muiden asemien omistajat kokosivat meille  kullanarvoisia esimerkkejä asemapaneloinnista. Näiden esimerkkien myötä panelin korkeus täsmättiin ensimmäisen ja toisen ikkunaruudun väliseen listaan.


Asemapaneleissa on myös usein käytetty suhteellisen korkeaa reunalistaa, jollaista ei lähiseudun puutavarakaupoista löytynyt. Yhden huoneen listoitusta varten emme kuitenkaan raaskineet teetättää teriä ja höyläyttää listoja, joten päädyimme toteuttamaan listoituksen itse.  


Lista koostuu 12 cm leveästä vaakapanelista, jonka päälle on laitettu hieman koristeellinen jalkalista, samoin yläreunaa huolittelee erillinen 5 cm jalkalista. Yläreunaan olisi voinut asentaa leveämmänkin laudan, joka olisi samalla toiminut hyllytilana. Näin ei meillä tehty, joskin samalla tekniikalla toteutetut seinähyllyt on harkinnassa.  

Viikolla maalasin kaksi maalikerrosta panelointiin, jonka myötä listahuijaus naamioitui  näyttämään siltä, että kyseessä olisi järeämpääkin höylätavaraa.3 kommenttia:

 1. Vakuuttavalta näyttää, toden totta. Saitte asemallenne ihan kartanotunnelman.

  VastaaPoista
 2. Meillä on tuvassa samankaltainen huijaus :D Mutta täytyy todeta, että alkuperäisessä eteisen paneloinnin listassa on sama systeemi, joten osas ne ennenkin!
  Huisin kauniilta näyttää.

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille! Varsin mielenkiintoista kuulla, että ennenkin on harrastettu huijauslistoitusta :)

  VastaaPoista