keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kodinhoitohuone


Akkuhuoneeseen rakennettu kodinhoitohuone on nyt valmis käyttöön. Muutama lista vielä puuttuu, mutta ne hommaamme samalla reissulla kun pojan huoneen panelit haetaan.


Kävin viikonloppuna tapettitehtaalla ja samalla reissulla Ikealta lisää säilytyskapasiteettia kodinhoitohuoneeseen. Kuivausrummun päälle ostin puutason, joka tarjoaa mukavasti laskutilaa vaatteiden viikkailuun. Pöydän alle löytyi edullisesti metallikorijärjestelmä, lisäksi ostoskärryyn lähti verhotanko kuivausrummun piilotukseen. 

Seinille ostin viisi puuhyllykköä, jotka käsittelin pöytälevyn tavoin Osmo Colorin puuvahalla. Värillisellä vahalla eri puulajia olevat hyllyt sekä levy saatiin näin sävytettyä yhteneväisiksi. Hyllyt asennettiin L-muotoon niin,  että kaikki vaatesäilytys on sopivasti kädenulottuvilla suhteessa kuivausrumpuun.  Nurkkaan jätettiin tilaa vaaterekille ja muut käyttövaatteet voi kätevästi asetella hyllyille. Lisäksi pojalle asennettiin oma vaaterekki hyllykön alle, josta lapsi yltää ottamaan pukineita päälleen.
Ylempänä olevan vaaterekin mallin kopioin aseman komeroista, joissa puutanko on kiinnitetty lovetulla puupalikalla seinään.   Kiinnikkeet on leikattu pöytälevyn jämäpaloista ja molemmissa rekeissä tanko on puuvahalla öljytty katuharjan varsi.  En tiedä kestääkö harjanvarsi miten suurta vaatekuormaa, mutta euron maksanut varsi ei onneksi tuota suurta taloudellista tappiota jos se joskus metalliputkeen joudutaan vaihtamaan.

Jo aiemmin esittelemäni vanhat 50-luvun keittiökaapistot tarjoavat mukavasti säilytystilaa sekä liinavaatteille että alakaappeihin sijoitettaville siivousvälineille. Kirpputoreja kiertäessäni aioin vielä  katsella löytyisikö huoneeseen sopiva kattovalaisin, suurehko peili sekä lisää ripustuskoukkuja raakalautaseinälle. 
Siinä se sitten on,  entinen akkuhuone, joka nyt tarjoaa käytännöllisen ratkaisun akuuttiin vaatesäilytysongelmaan ja on mielestämme  suurehkon muodonmuutoksenkin jälkeen hyvällä tavalla vanhanaikainen kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti