perjantai 20. tammikuuta 2012

Museoveturi Dr13 ohittaa Varpasen


Eilen ei tehty remonttia vaan vietettiin jännittäviä hetkiä junan odotuksen merkeissä.  Saimme Kalvitsan suunnalta vinkin, että keskiviikkona museoveturi Dr13 suuntaa kohti Pieksämäkeä.

Iltapäivä kuluikin tätä harvinaista junabongausta suunnitellessa ja järjestellessä.  Asemapäällikkö viritteli poikansa kanssa kameroita videokuvausasentoon ja minä lähdin järkkärin kanssa kylille parempaan valaistukseen. Mäntyharjun asemalle  melko viimetipassa saavuttuani kuulin lähestyvän junan huminan, jolloin kauhuissani mietin joko harvinaisuus nyt menee ohi ja jää kokonaan ikuistamatta? 


Hätäpäissäni räpsäisin aidanläpi yhden onnettoman otoksen. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ollut museoveturi, joten suuntasin helpottunein mielin etsimään parempaa kuvauspaikkaa. Pian taas horisontissa häämötti kirkkaat valot, mutta nyt vuorossa oli pendolino.

 
Sitten odotin. Välillä katsoin kelloa ja sitten taas odotin, yksin hiljaisella asemalla. Pendolinon pölläyttämät lumet niskassa ja kylmettyneet sormet nyrkissä ehdin myös hetken ihmetellä miten erikoisia sivuvaikutuksia tämä asemalla asuminen aiheuttaa.

Jännitys alkoi tihentyä kun  asemapäällikkö soitti pikapuhelun jonka sanoma oli lyhyt;  “Nyt” . Tämä ytimekäs puhelu oli sovittu viesti siitä, että museoveturi on ohittanut Varpasen ja olisi muutamassa minuutissa Mäntyharjun asemalla. 

Hetken kuluttua alkoi kuulua voimistuvaa jylinää ja oli aika asetella sormi kameran liipaisimelle. 


Junabongaus järjestelyineen vei useamman tunnin, mutta varsinainen kohtaaminen kesti noin 20 sekuntia.  Tässä ajassa kuitenkin ehdin napata muutaman kuvan,

sekä fiilistellä tätä historiallista hetkeä,


 joka päättyi melko massiiviseen lumipöllyyn. 


Varpaselle palattuani kokoonnuimme koko perheen voimin tekemään yhteenvetoa junabongauksista. Ohessa ensin asemapäällikön kuvaama video siitä, kun museoveturi ohittaa Varpasen.


Lopuksi vielä perhepalaverissa illan parhaaksi  junabongaukseksi äänestetty video tästä historiallisesta hetkestä, jonka poika tallensi omalla pikkupokkarillaan oman huoneensa ikkunalaudalta.

2 kommenttia:

  1. Jännittävä odotuksen tunnelma tarttui minuun ihan vain lukiessakin!

    VastaaPoista
  2. Minuun kans! Onnittelut pojalle oivasta otoksesta! :)

    VastaaPoista