sunnuntai 28. elokuuta 2011

Pesukoneen piilotusta

Nyt viikonloppuna asemapäällikkö jatkoi keittiökaappien rakentamista keskittyen enemmän tuunailua vaativiin ratkaisuihin. Ensinnäkin keittiöön laitettu pesukone tuli saada piilotettua kaappiin. 50-luvun kaappeja ei tietenkään löytynyt tähän valmiina, joten rungot ja ovet tuli tuunailla mittoihin sopiviksi. Pesukoneen piilotukseen löytyi melkein sopivat pariovet, joista toista piti hieman lyhentää. Lyhennystä ei kuitenkaan tehty suoraan sivusta sahaamalla, sillä halusimme säilyttää ovien reunassa olevan noin 0,5 cm koristereunan.


Sokkeli vielä puuttuu, sauma kaipaa vielä pakkelointia ja ovet maalia (nuo kuvissa näkyvät metalliset kahvat eivät tule jäämään keittiöön). Pesukoneen hanalle puolestaan rakennettiin oma kurkistusluukku kaapin sivuseinään.Myös kulmakaappi vaati vähän tuunausta; yksi ovista lyhennettiin ja väliin laitettiin saranat. Kaapin ylle on rakenteilla laatikosto.Nykyaikaisen keittiön rakentaminen vanhoista kaapeista on kyllä jokseenkin hidasta ainakin meille ensikertalaisille, tai siltä se ainakin tuntuu kun keittiön ikkunasta voi samalla seurata miten vauhdilla ammattirakentajat tekevät työtään.


Saunamökki on siis edennyt häkellyttävän nopeasti ja ravaamme siellä joka ilta ihastelemassa  laadukasta kädenjälkeä.Myös vanhat ikkunankarmit oli viikolla asennettu paikalleen ja odottelevat siellä, että saan ikkunaruudut valmiiksi. 

Sain viikonloppuna kaikki loputkin ikkunat puhallettua ja kitattua, ensi viikolla pääsen niitä maalaamaan. Loput ikkunaruudutkin säilyivät onneksi puhallettaessa ehjänä, sillä suojasin ikkunalasia puupalalla. Ikkunoiden kunnostus oli kokonaan uutta, mutta alkupanikoinnin ja muutaman ohjeen lukemisen jälkeen homma lähti sujumaan. Erittäin hyvää harjoitusta ajatellen aseman ikkunoita.


tiistai 16. elokuuta 2011

Aseman puutarhurit
Oma aika ei tänä kesänä oikein riittänyt puutarhanhoitoon, mutta ei huolta, sillä onhan meillä aseman toimeliaat puutarhurit...... jotka pitävät huolta kukista...


...kitkevät kukkapenkkiä...
...lannoittavat ahkerasti...
Ruokatauko
...huolehtivat maanmuokkauksesta; kani aloittaa...

...koira auttaa...
...sitten yhdessä...... valmista tuli
... sekä muistavat myös levätä niin jaksavat taas ahkeroida.sunnuntai 7. elokuuta 2011

Levytystä


Edellisessä postauksessa kuvatun portin lisäksi viikonloppuna saatiin paljon muutakin aikaan, josta kiitos kuuluu ennen muuta Mummolle ja Ukille. Toimeliaan viikonlopun jälkeen en jaksa enemmälti kirjoitella, joten kuvat puhukoot puolestaan.


Keittiötasot öljyttiin tummaksi.
Sitten ryhdyttiin asentamaan manilevyjä.

Mummo hoiti ansiokkaasti sekä ruokahuollon että jokseenkin villiintymään päin olevan puutarhan.Apuna toimi aseman oksa- ja lehtisilppuri.
Sunnuntai-illan hämärtyessä kaikki mani-levyt oli saatu paikoilleen. Tekemistä keittiössä toki vielä riittää, mutta kyllä nuo mani-levyt ovat mieluiset.

PortitHiljattain koira keksi miten aurinkoportista pääsee livahtamaan salaa uimaan.Perjantaina Ukki tuli apuun ja teki metalliputkesta muutaman lisäsäteen aurinkoon.

Aurinkoportti oli toiveissa saada myös aseman päätyyn, mutta kuten aiemmin mainitsinkin, on Ukin porttipaja lomalla. Aseman päädyssä olikin koko kesän mitä ihmeellisimpiä aitaverkkoviritelmiä, jolloin kotiinpaluu oli sekä esteettisesti että fyysisesti jokseenkin epämiellyttävää. Onneksi Heinolan perukoilta löytyi vanha, käytetty rautaportti, jonka päätimme hakea kotiinpaluuta helpottamaan.Ukki ja asemapäällikkö valoivat porttipylväät betoniin, pystyttivät rautaportin ja nikkaroivat lauta-aidan, minun tehtäväksi jäi maalaus.

Aika kookas päätyportista tuli, mutta iso on portsarikin.


lauantai 6. elokuuta 2011

Vedenpuhdistuslaitteisto


Vedenpuhdistuslaitteiston asentaja saapui torstaina. Kuvassa vasemmalla on ensinnäkin esisuodatin sekä lähinnä kaasupulloa muistuttava sininen pullo, joka yhdessä valkean säiliön kanssa puhdistaa vedestä mm. raudan ja mangaanin. Kuvasta puuttuu vielä laitteistolle tuleva turva-allas viemäröinteineen, joka jää meidän tehtäväksi.


Rauta- ja mangaani puhdistetaan kaikesta vedestä, myös kylpyhuoneesta (suihku, käsienpesu, rantasauna). Laitteisto on myös mahdollista tarvittaessa ohittaa huoltojen ym. ajaksi. Eilen kokeilimmekin tätä, kun saunamökillä alkoi lattialaatan valaminen.


Tiskialtaan alle tuli puolestaan käänteisosmoosilaite, joka meillä puhdistaa kloridin sekä fluoridin pois juomavedestä. Juomavedelle asennettiin tiskipöytään oma pikkuhana, sillä käänteisosmoosilaitteen vedentuotto on hitaampaa kuin normaalihanan vedenjuoksutusnopeus ja toisekseen astianpesuvedestä ym. ei ole tarkoituksenmukaista puhdistaa ko. aineita. Rinnalle tulee siis vielä ns. tavallinen keittiöhana, johon astianpesukone kytketään.Aikamoinen avaruusalus siis laskeutui meidän makasiiniin.

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Mani, mani, maniMust be funny.


Edellisessä blokkauksessa tuskastelin mani-levyn löytämisen vaikeutta, sillä levyä on etsitty tuloksetta pitkän aikaa. Olimme jo melkein luopuneet ajatuksesta saada manilevyä keittiöön, mutta tänään sitten tapahtui pieni ihme kun Hämeenlinnalaisen mökin varastosta löytyi 9 kappaletta (!) 240x120cm kokoisia, käyttämättömiä manilevyjä. Uskomatonta.