sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

KaapissaKukkapenkki on puhkeamassa ennennäkemättömään loistoon, kiitos lintujen talviruokinnan.

Sisällä olemme viime päivät pelanneet keittiöpalapelia, joka on jo hieman lähempänä ratkaisua. Alakaapistojen rungot saatiin suunnilleen asennettua ja kaikki kodinkoneetkin löysivät lopulta paikkansa.


Pesukone piilotetaan kaappiin, tiskikone ja uuni jäävät näkyviin. Uunille löytyi puurunko kirpputorilta, jonne uuni saatiin pienen veistelyn jälkeen istutettua. Kaikki alakaapit tuli myös korottaa, sillä 50-luvun kaappeihin ei 90 cm korkeat tiskikoneet mahdu. Kulmakaappien rungot teimme itse liimapuulevystä, mutta ovet tulevat olemaan 50-luvun kaapeista.
Keittiötasot ovat lämpökäsiteltyä koivua, jotka vielä sävytämme tummaksi.
Sähkömies kävi myös kytkemässä uunin paikoilleen ja nyt on ensimmäinen uuniruokakin tehty asemalla (pojan Iso-Varpaselta kalastamaa haukea).Tiskialtaaksi ostimme ison posliinialtaan ja se upotettiin vanhaan 50-luvun alakaapistoon.
Seuraavaksi onkin vuorossa ovien asennus ja maalaus. Ensi viikolla pitäisi myös vedenpuhdistuslaitteiston saapua ja sen jälkeen ehkä ratkeaa myös yläkaappien asettelut. Myös keittiön välitilamateriaali on edelleen mietinnässä, Mani-levy on haaveissa, mutta sitä emme ole onnistuneet löytämään.


maanantai 25. heinäkuuta 2011

Perustukset

Saunamökki etenee vauhdilla. Perustukset alkavat olla valmiina ja tänään asennettiin jo patolevyjä sekä perustusten sisäpuolista eristystä.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Äksöniä


Niin paljon tapahtuu, että ei ehdi niitä syvällisemmin raportoimaan. Ohessa kuitenkin muutama kuva viime päivien tapahtumista.Ursus on taas back in business ja seinän vieressä oleva monttu on melkein täytetty.Helsingistä löytyi niin upea 50-luvun yläkaappi lasiovineen keittiöön, että se oli haettava. Kuva ei tosin tee oikeutta, lisäksi siitä puuttuu alaovet ja maalatakkin vielä pitäisi. Keittiössä meillä on sellainen palapeli kaappien ja elintasokoneiden kanssa, että edelleen on mysteeri mitä tuleman pitää. Vanhat kaapit ovat niin mieluisia, mutta astian- ja pyykinpesukoneiden, lavuaarin, uunin, hellan ja liesituulettimen sekä tulevan vedenpuhdistuspömpelin yhdistäminen kaapeihin on aiheuttanut aikamoista päänvaivaa. Etenkin se 300- 500 litran vedenpuhdistuspömpeli, johon ei oltu varauduttu.

Saunamökin rakentajat saapuivat tänään!

torstai 14. heinäkuuta 2011

Kööpenhaminan rautatieasemaAlkuviikosta olimme pojan kanssa lomailemassa Tanskassa, jossa kävimme tutustumassa myös Kööpenhaminan kauniiseen rautatieasemaan. Asema teki vaikutuksen sekä kauniilla arkkitehtuurillaan että ystävällisellä palvelulla. Ilo oli myös huomata, että lapset saivat matkustaa junassa ilmaiseksi eikä aikuisenkaan lippu lentoasemalle maksanut kuin 36 kruunua (alle 5 €).


Jätäthän kommenttia mikäli  sinulla on Kööpenhaminan rautatieasemaan liittyviä muistoja tai kertomuksia!