sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Alla ja päälläRemonttipuhteiden osalta viikonloppu meni enimmäkseen makasiinissa. Asemapäällikkö kaivautui jälleen lattian alle putkitöihin ja oli maan päälle tullessaan sen näköinen, että olisi elänyt ilman päivänvaloa vähän pidempääkin.

Itse maalasin kertaalleen pellavaöljymaalilla muuntajahuoneen eli tulevan kylpyhuoneen seinät . ”Ulkoseinät” ovat raakalautaa ja saavat olla samaisella pinnalla jatkossakin, joskin valkoiseksi maalattuna. Ylhäältä puuttuu vielä muutama lautarivi, sillä ennen tilassa oli tasakatto ja nyt laudoitus tehdään vinokattoon saakka. Nyt mietinnässä on mitä tekisimme nurkkalaudalle ja kylpyhuoneen ovelle; jättämmekö sellaiseksi vai käsittelemmekö jotenkin ?Tulevan kylppärin ovi on käsittelemätön, eli lajissaan ainutlaatuinen tällä asemalla, jossa kaikki muut ovet on maalattu valkoiseksi. Näin ollen ovi kenties haluttaisiin jättää ilman maalia jatkossakin, mutta oven pinta on varsin likaiseksi pinttynyt ja kaipaisi ehkä jotain siistimistä. Tuo katossa näkyvä palkki saa todennäköisesti jonkin sortin kevyen tummennuksen pintaansa, joten ehkä ovelle voisi tehdä samoin ? sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Alapohjassa


Tänään kävin tutustumassa makasiinin alapohjaan, jossa asemapäällikkö on viettänyt viikonlopun putkitöissä. Yllättävän viihtyisää siellä olikin; ei kosteutta, eikä hajua. 

Makasiinin lattia on kyllä hieno alhaalta päinkin. Lattian koolaukset on tehty paksuista hirsistä, jotka kannattelevat lattiaa puolen metrin välein. Hirret tosin jäävät meidän toimesta tulevaisuudessa piiloon, sillä makasiinin eristämisessä lattian alle laitetaan vielä paperi, 40 cm ekovillaa sekä tuulensuoja, kunhan putkivedot saadaan ensin valmiiksi.

Perustukset näyttivät myös huikeilta, massiivisia graniittilohkareita, jotka on laitettu reilu pari metriä korkean betonivalun päälle. Eipä ole junat talon perustuksia heilautelleet, vaikka maa on tärissyt aseman vieressä jo 70- vuotta.
Maata vasten on ilmeisesti hirsien työstössä syntynyttä puulastua, joka on vielä lapioitava pois. Puulastun seasta löytyi kuitenkin aarre, joka kiinnitettiin odotussalin lippuluukulle.

maanantai 16. toukokuuta 2011

JuhlapäiväViikonloppuna meillä oli suuri ilo ja kunnia tutustua lähiseudun rautatierakennuksiin sekä tavata rautatierakennusverkoston jäseniä. On ollut hienoa huomata, että usein kohtuuttoman kauan ilman huolenpitoa jääneet rautatierakennukset ovat löytäneet niiden merkityksen ymmärtäviä uusia omistajia. On myös erittäin kiinnostavaa tavata eri taustoista tulevia ihmisiä, joilla on yhteinen mielenkiinnonkohde - ja näin jakaa rautatierakennuksiin liittyviä ajatuksia, kokemuksia sekä remonttivinkkejä.

Varpanen oli kevättapaamisen päätepysäkki ja pienimuotoisen grillikattauksen myötä juhlistimme samalla Varpasen aseman 70-vuotista taivalta. Päivästä tuli varsin ikimuistoinen ja Leijonien kiekkomestaruuden myötä juhlatunnelma jatkui pitkälle yöhön.

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

SuihkukaappiKylppärin saumaus jatkui maanantaina ja venyi pitkälle yöhön. Seuraavana aamuna vuorossa oli lattian kiillotus ja nurkkasaumoihin laitettiin silikoonit. Tämän jälkeen alkoikin yksi tämän asemaprojektin haastavimmalta tuntunut vaihe; suihkukaapin kasaus.

Asemapäällikkö välttämättä halusi  suuren hifistelylasikaapin kylpyammeineen, johon sisältyy myös esim. katossa oleva sadetinsuihku, hierova käsisuihku,
 selkähierontasuuttimet, halogeenivalot, radio, puheluiden vastaanotto sekä kattotuuletin.
 Tosin kasausohjeisiin ei oltu panostettu yhtä paljon kuin itse kaappiin.Tavarat oli pakattu neljään jättiläismäiseen pahvilaatikkoon, jotka sisälsivät valtavan määrän erilaisia osia ja nippeleitä, mutta ei vihjettäkään siitä mitä niille tulisi tehdä. Onneksi Ukki oli jälleen kutsuttu avuksi ja näin ollen kasaus ei kestänyt kuin 16 tuntia. Tosin liukuovet ja altaan peitelevy ovat edelleen asennusta odottamassa.

Suihkukaappi oli myös aika tarkkaan mitoitettu kylpyhuoneeseemme, joka toi omat haasteensa kasaukseen. Osa ruuveista tuli laittaa takakautta, mutta seinän ja suihkukaapin välistä ei mahtunut kulkemaan kaapin taakse. Näin ollen iltayöstä asemapäälikkö oli jumittanut itsensä kaapin taakse ja Ukki löytyi lukittuna kaappiin.Tässä vaiheessa yötä paparatsi jo luovutti, mutta asemapäällikkö oli kuulemma pelastautunut kiipeämällä kaapin yli.


maanantai 9. toukokuuta 2011

Aamupuuroa odotussalissaViikonloppuna kylppäri eteni saumausvaiheeseen. Lattian kaakelointi sujui isojen pintojen kohdalla nopeasti, mutta reunapalasten millintarkka askartelu työllisti asemapäällikköä lähes koko viikonlopun.

Viikonloppuna oli vuorossa myös odotussalin siivous. Odotussali on pakon sanelemana joutunut toimimaan makasiinin remonttirojujen säilytyspaikkana, lisäksi purkamattomia muuttolaatikoita ajelehti(i) edelleen paikkaansa etsien. Ärsyttävän paljon aikaa menee siihen, että huonekaluja, (muutto)laatikoita sekä työvälineitä kannetaan edestakaisin, lisäksi tovi jos toinen tuhraantuu siihen, että etsitään niitä kadoksissa olevia. Siivouksen aiheuttama ärtymys kuitenkin unohtui, kun seuraavana aamuna saimme syödä aamupuurot odotussalissa ja katsella ohikiitäviä aamujunia.


Siivouksen myötä olohuoneen nurkassa ollut minikeittiö saatiin siirrettyä odotussaliin makasiinin valmistumista odottamaan. Odotussalille ei ole erityisiä remontti- tai sisustus suunnitelmia, seinät, ovet, katto ja ikkuna kyllä kaipaavat siistimistä joskus tulevaisuudessa, mutta muuten sali pyritään säilyttämään mahdollisimman alkuperäisessä kuosissa.
maanantai 2. toukokuuta 2011

Ostetaan pyöräPääsiäisenä  siirrettiin pihalle makasiinin kätköistä löytynyt aarre, upea vanha resiina!


Kolmipyöräresiinastamme tosin puuttuu yksi pyörä, joten olisikohan teillä sellaista myytävänä?


sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Suomalaisen työn päivä


Asemapäälikkö aloitti aamun laatoittamalla (vaikka oli koko vapun selvinpäin). Muu poppoo vietti vappua lähinnä ulkotöissä. Siivousurakkaa laajennettiin pihan lisäksi rantametsikköön, joka on tällä hetkellä jokseenkin lohduttoman näköinen ryteikkö. Metsää ei ole hoidettu vuosiin ja roskia on surutta heitelty pitkin rantaa. Viinapullojen ja peltipurkkien lisäksi ainakin kolme kiukaan raatoakin on jo löytynyt.Lisäksi rantametsästä kaadettiin viime syksynä saunamökin alta monta puuta, joten puu- ja risusavottaa on edessä koko kesäksi. Oksasilppuri meille on jo hommattu, mutta risukasat paisuivat jo niin valtaviin mittasuhteisiin, että päätimme kärrätä viikonloppuna pari peräkärryllistä risuja paikalliselle lämpölaitokselle.