maanantai 5. joulukuuta 2011

OviViikonloppu meni taas keittiöpuuhissa. Itselläni ohjelmassa oli maalämpökopperon oven siistiminen. Maalampökoppero rakennettiin jo reilu vuosi sitten keittiön nurkkaan ja samoihin aikoihin siihen löytyi sopivan kokoinen vanha peiliovi paikalliselta kirpputorilta. Oven puhallus ja maalaus on lykkääntynyt kiireellisempien asioiden myötä tovin jos toisenkin, mutta nyt ovi alkoi näyttää häiritsevän karulta hilseilevine maalipintoineen muun keittiön saadessa uutta maalia pintaansa.

Kuumailmapuhallinta en uskalla sisällä käyttää, joten maalit puhaltelin irti Savon radan kupeessa. Kuumailmapuhallus alkaa jo sujua, mutta samaa käsittelyä odottavat aseman 12 muuta ovea + 5 komeron ovea taidan kuitenkin puhaltaa vasta ilmojen lämmetessä ja valonmäärän lisääntyessä.

Oven laittaminen takasin saranoilleen ei sitten sujunutkaan yhtä hyvin. Asemapäällikkö ei ollut paikalla, joten taistelin yksin painavan oven paikalleensaattamisen kanssa melkein kaksi tuntia. Itku-potku-raivarin esti ainoastaan oven kanssa kamppailessani lattialle kaatunut maaliastia, sillä en viitsinyt maalissa kieriskellä.

Kävimme kuitenkin välillä pojan kanssa jouluavauksessa paikallisella torilla ja joulupuuroa lusikoidessani mielikin kirkastui. Kotiin palattuani keksin ottaa avukseni asemapäällikön autotunkin, jolla sain kuin sainkin oven paikalleen ilman suurempia voimanponnisteluja. Muutama kerros maalia pintaan ja valmista tuli.Kuvassa näkyy myös makasiinin tämänhetkinen valaisin. Toimiva raksavalaisin, mutta sisustuksen näkökulmasta ei ehkä ihan sitä mitä haetaan. Veronpalautusten innoittamana kävin viime viikolla hypistelemässä Yki Nummen Lokki-valaisinta, joka on mielestäni hurjan kaunis ja sopisi muutenkin tähän jossain määrin 50-lukua henkivään kokonaisuuteen. Lokki jäi kuitenkin ostamatta, sillä epäröin, että yksi lokki tuskin valaisisi koko keittiötä ja suuremman parven ostamiseen ei budjetti antanut myöten.

Perjantaina sitten koitti kotitalousvähennyksiä ahkerasti hyödyntävän remontoijan tilipäivä, joten päätin lähteä muun kansan tavoin veronpalautuksia tuhlaamaan. Ostoskeskusten sijaan suuntasin kuitenkin kantapaikkaani eli paikalliselle kirpputorille.

Siellä sitten ihastuin kauniiseen kristallivalaisimeen, joka tuntui kuitenkin vähän liian korealta jokseenkin simppeliin kyökkiimme. Tosin valaisin vaikutti sopivan olohuoneeseen, joten siitä sainkin sitten ajatuksen, että ehkä voisimme siirtää olohuoneen suuren valaisimen keittiöön. 1 kommentti:

  1. Onhan upea valaisin! Uskaltaisin veikata jopa kotimaiseksi.

    VastaaPoista