lauantai 19. marraskuuta 2011

Jauhokannu
50-luvun tienoon keittiöissä oli usein varsin kaunis ja kekseliäs säilytysjärjestelmä jauhoille. Tämä puinen lokerikko lasikannuineen on ollut haaveeni jo toooooodella pitkään ja tänään sitten paikalliselta kirppikseltä löytyi 15 kappaletta näitä vanhoja jauhokannuja!Kannattaa siis kirpputoreja kierrellessä tutkia myös epämääräiset alahyllyn pahvilaatikotkin, sillä joskus niistä voi tehdä huippulöytöjä. Puulokerikkoa ei ollut, mutta 4 isoa ja 11 pienempää jauhoastiaa houkuttelevat varmasti vielä sellaisen keittiöön rakentamaan.

Samaisesta paikasta löytyi myös hauska kirjevaaka postin pöydälle. Kirjeitä ei tähän hätään koepunnitukseen löytynyt, joten koemittauksia tehtiin aikoinaan armeijan myymälästä löytyneillä punnuksilla.
4 kommenttia:

 1. Vau mitä löytöjä, teidän kirppis on oikea aarrepaikka! Äkkiäkös sitä tekee lasikannuille lokeron!

  VastaaPoista
 2. On tosiaan aarreaitta! Täällä blogissa olen (ainakin toistaiseksi) esitellyt vain murto-osan siitä, mitä kaikkea sieltä olen löytänytkään. Paljon on vielä aarteita odottamassa, että joskus pääsisimme sisustusvaiheeseen…

  VastaaPoista
 3. Hei! Valitettavasti rikoin hiljattain yhden tuollaisen lasisen laatikon omasta hyllyköstäni :( Olisikohan sinulla sattumoisin yhtä ylimääräistä isoa jauhokannua myytäväksi asti? Olisin kiitollinen myös kaikista vinkeistä, mistä jauhokannuja voisi vielä löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ei ole valitettavasti ylimääräisiä. Hyvin harvoin niitä kirppiksillä vastaan tulee, mutta kun on ”orientoitunut” kannuetsintään ja kiertelee kirppareita sekä nettikirppareita yms. ahkerasti niin kyllä varmaan jossain tärppää. Joskus olen nähnyt niitä myös Mikkelin antiikkimessuilla, joskin hinnat olivat aika hurjantuntuiset (kokonaisuuksien hinnat liikkuivat 200-300 euron välillä). Mökkikeittiötä varten kävimme hiljattain purkamassa 50-luvun keittiön, jossa kannut olivat mukana, eikä maksanut kun vaivan. Onnea kannunetsintään!

   Poista