perjantai 25. marraskuuta 2011

Huutokoski
Torstai-aamuna kävin pikaisesti tutustumassa Joroisissa sijaitsevaan Huutokosken asemaan. Aamu oli synkkä, pimeä ja harmaa, mutta tämä Thure Hellströmin suunnittelema asema on upea.Vuonna 1914 valmistunut, myöhäistä jugendia edustava asema on listattu Museoviraston valtakunnallisesti merkittävien kulttuurihistoriallisten ympäristöjen luetteloon. Löytyy myös Senaatin myyntilistalta.
Jätäthän kommenttia mikäli  sinulla on Huutokosken asemaan liittyviä muistoja tai kertomuksia!


13 kommenttia:

 1. Huutokosken asema on kyllä upein ikinä näkemistäni. Ollaan päiväuneksittu siitä, että oltaisiinkin muutettu sinne... mutta se nyt ei nykytilanteessa ole kovinkaan realistinen unelma. Toivottavasti joku muu ottaa aseman hyvänä pidettäväkseen.

  VastaaPoista
 2. Jopa keskellä synkkää, pimeätä ja harmaata syksyä on Huutokoski ihan suunnattoman kaunis.

  VastaaPoista
 3. Uskomattoman kaunis rakennus, ja upean värinen!
  Teidän remonttia kävin kurkkimassa, himottaisi tuo mani-levy, jos jostain löytäisi musta-valkoraidallisena.. Terkuin, Lievestuoreen asema :)

  VastaaPoista
 4. Kommentoin vielä tätä: Anopin kanssa tänään juteltiin Huutokosken asemasta. Hän sanoi, että asemapuisto oli hoidettuna todella upea. Appiukko puolestaan kertoi, että joku edesmennyt metsästyskoiransa tykkäsi erityisesti kakkia Huutokosken asemapuistoon... höm. Ei näytä kovin hoidetulta tuo aseman ympäristökään, voi kun joku rikas ja fiksu ottaisi aseman hoitoonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! Huutokosken asemapihasta itselleni jäi mieleen ne upeat vanhat puut, jotka kujamaiset ryhmiteltynä ohjasivat asemalle. Tosin mieleeni jäi myös romahtaneet piharakennukset :(

   On kuitenkin varmasti ollut kaikin puolin upea kokonaisuus ja upean siitä saisi vieläkin,joskin työtä se vaatii. Selasin juuri Senaatin myytävät kohteet ja Huutokoski ei ollut enää listoilla, joten pidetään peukkuja että asema on löytänyt sen arvon ymmärtävän omistajan.

   Poista
 5. heipähei! kirjoittelen vielä tähän hieman jälkijunassa, kun nyt vasta sattui silmään... tosiaan kyselin mieheni kanssa senaatilta huutokosken asemaa ostotarkoituksessa jo ennen kuin se tuli julkisesti myyntiin senaatin myytäviin kohteisiin.. ja olisivatkin sen meille myyneet joskin hinta oli mielestäni, jo huonokuntoiselle ja rajusti peruskorjauksia kaipaavalle asemarakennukselle liikaa n.250 000e..tosiaan toivon että joku varakas, joka osaa tällaisia kulttuurihistoriallisesti merkittäviä aarteita arvostaa ja perinteitä vaalien sen korjata on sen ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Huh mikä hinta, huomioiden miten paljon sellaisen neliömäärän kunnostamiseen saa varata reemonttibudjettia :O

   Poista
 6. Asema lienee saanut uuden omistajan?! Junan ikkunasta katsottuna vaikutti toimeliaalta! Asema on raivattu pusikoista näkyviin ja autoja on pihassa.

  VastaaPoista
 7. Huutokaupassa myyty, hintaa oli 8000€! (kahdeksan tuhatta euroa)

  VastaaPoista
 8. Huutokosken Asemapäällikkö.25. lokakuuta 2013 klo 18.49

  turha "anonyymin" olla kateellinen, kyllä minulla rahaa on mennyt paljon muuhunkin kuin vain ostohintaan! mutta asiahan ei sinulle edes kuulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin toisinaan haaveilen Asemapäällikönvakanssista. Jospa vielä se päivä koittaisi.

   Poista
 9. Huutokosken Asemapäällikkö. sinustako uusi Asemapäällikkö? nyt olisi tilaisuus. Pitkän välimatkan vuoksi aseman ylläpito ja kunnostaminen on minulle vaikeaa ja aikaa vievää. Joten olisin halukas myymään aseman hyviin käsiin. Siis en todellakaan halua myydä asemaa muutoin kuin vain jos ostajalla on resursseja, selkärankaa, voimia, innostusta ja kädentaitoja korjata ja ylläpitää asemaa. Järjestän mielelläni keväällä esittelyn oikeasti kiinnostuneille. Myyntihinta tulisi olemaan edullinen, vaikka haluankin omat pois. Olenhan ostohinnan lisäksi kuitenkin tehnyt paljon hyvää asemalle. Kuten esimerkiksi ulkorakennuksen pelastaminen varmalta tuholta yms. viestejä saa lähettää velmun@gmail.com

  VastaaPoista