lauantai 6. elokuuta 2011

Vedenpuhdistuslaitteisto


Vedenpuhdistuslaitteiston asentaja saapui torstaina. Kuvassa vasemmalla on ensinnäkin esisuodatin sekä lähinnä kaasupulloa muistuttava sininen pullo, joka yhdessä valkean säiliön kanssa puhdistaa vedestä mm. raudan ja mangaanin. Kuvasta puuttuu vielä laitteistolle tuleva turva-allas viemäröinteineen, joka jää meidän tehtäväksi.


Rauta- ja mangaani puhdistetaan kaikesta vedestä, myös kylpyhuoneesta (suihku, käsienpesu, rantasauna). Laitteisto on myös mahdollista tarvittaessa ohittaa huoltojen ym. ajaksi. Eilen kokeilimmekin tätä, kun saunamökillä alkoi lattialaatan valaminen.


Tiskialtaan alle tuli puolestaan käänteisosmoosilaite, joka meillä puhdistaa kloridin sekä fluoridin pois juomavedestä. Juomavedelle asennettiin tiskipöytään oma pikkuhana, sillä käänteisosmoosilaitteen vedentuotto on hitaampaa kuin normaalihanan vedenjuoksutusnopeus ja toisekseen astianpesuvedestä ym. ei ole tarkoituksenmukaista puhdistaa ko. aineita. Rinnalle tulee siis vielä ns. tavallinen keittiöhana, johon astianpesukone kytketään.Aikamoinen avaruusalus siis laskeutui meidän makasiiniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti