sunnuntai 28. elokuuta 2011

Pesukoneen piilotusta

Nyt viikonloppuna asemapäällikkö jatkoi keittiökaappien rakentamista keskittyen enemmän tuunailua vaativiin ratkaisuihin. Ensinnäkin keittiöön laitettu pesukone tuli saada piilotettua kaappiin. 50-luvun kaappeja ei tietenkään löytynyt tähän valmiina, joten rungot ja ovet tuli tuunailla mittoihin sopiviksi. Pesukoneen piilotukseen löytyi melkein sopivat pariovet, joista toista piti hieman lyhentää. Lyhennystä ei kuitenkaan tehty suoraan sivusta sahaamalla, sillä halusimme säilyttää ovien reunassa olevan noin 0,5 cm koristereunan.


Sokkeli vielä puuttuu, sauma kaipaa vielä pakkelointia ja ovet maalia (nuo kuvissa näkyvät metalliset kahvat eivät tule jäämään keittiöön). Pesukoneen hanalle puolestaan rakennettiin oma kurkistusluukku kaapin sivuseinään.Myös kulmakaappi vaati vähän tuunausta; yksi ovista lyhennettiin ja väliin laitettiin saranat. Kaapin ylle on rakenteilla laatikosto.Nykyaikaisen keittiön rakentaminen vanhoista kaapeista on kyllä jokseenkin hidasta ainakin meille ensikertalaisille, tai siltä se ainakin tuntuu kun keittiön ikkunasta voi samalla seurata miten vauhdilla ammattirakentajat tekevät työtään.


Saunamökki on siis edennyt häkellyttävän nopeasti ja ravaamme siellä joka ilta ihastelemassa  laadukasta kädenjälkeä.Myös vanhat ikkunankarmit oli viikolla asennettu paikalleen ja odottelevat siellä, että saan ikkunaruudut valmiiksi. 

Sain viikonloppuna kaikki loputkin ikkunat puhallettua ja kitattua, ensi viikolla pääsen niitä maalaamaan. Loput ikkunaruudutkin säilyivät onneksi puhallettaessa ehjänä, sillä suojasin ikkunalasia puupalalla. Ikkunoiden kunnostus oli kokonaan uutta, mutta alkupanikoinnin ja muutaman ohjeen lukemisen jälkeen homma lähti sujumaan. Erittäin hyvää harjoitusta ajatellen aseman ikkunoita.


1 kommentti:

  1. Meillä on meneillään vähän samansortin tuunailua ja piilotusta:) Isäntä on rakentanut liimapuusta, vanhoista kattolaudoista, vaatekaapinrungoista ja kukkakepeistä - olivat siis tappivärkkinä.. - ja minä olen oksalakannut ja sutinut. Tiskipöydän kansi löytyi kierrätyskeskuksesta, hyvät isot altaat tiskata suurperheen kastrulleja!

    VastaaPoista