sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

KaapissaKukkapenkki on puhkeamassa ennennäkemättömään loistoon, kiitos lintujen talviruokinnan.

Sisällä olemme viime päivät pelanneet keittiöpalapelia, joka on jo hieman lähempänä ratkaisua. Alakaapistojen rungot saatiin suunnilleen asennettua ja kaikki kodinkoneetkin löysivät lopulta paikkansa.


Pesukone piilotetaan kaappiin, tiskikone ja uuni jäävät näkyviin. Uunille löytyi puurunko kirpputorilta, jonne uuni saatiin pienen veistelyn jälkeen istutettua. Kaikki alakaapit tuli myös korottaa, sillä 50-luvun kaappeihin ei 90 cm korkeat tiskikoneet mahdu. Kulmakaappien rungot teimme itse liimapuulevystä, mutta ovet tulevat olemaan 50-luvun kaapeista.
Keittiötasot ovat lämpökäsiteltyä koivua, jotka vielä sävytämme tummaksi.
Sähkömies kävi myös kytkemässä uunin paikoilleen ja nyt on ensimmäinen uuniruokakin tehty asemalla (pojan Iso-Varpaselta kalastamaa haukea).Tiskialtaaksi ostimme ison posliinialtaan ja se upotettiin vanhaan 50-luvun alakaapistoon.
Seuraavaksi onkin vuorossa ovien asennus ja maalaus. Ensi viikolla pitäisi myös vedenpuhdistuslaitteiston saapua ja sen jälkeen ehkä ratkeaa myös yläkaappien asettelut. Myös keittiön välitilamateriaali on edelleen mietinnässä, Mani-levy on haaveissa, mutta sitä emme ole onnistuneet löytämään.


3 kommenttia:

 1. Meilläkin olis tiskipöytä remontti tulossa, joskus, kun ensin päästäis alkuun homeremontissa.:(

  Meillä olis varastokomerossa joku 50-luvun alakaappi, olen miettinyt myös sitä, saisko siihen upotettua altaan. Se vois olla aikas kiva!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä, loppukuvia odotellen. Turkoosiraidallista manilevyä tietäisin palasen, tosin on siinä muutama ruuvinreikä on oli niillä seinässä kiinni. Kooksi veikkaan 120x120cm.

  VastaaPoista
 3. Sesse: Onpas kurja kuulla homeongelmista, tsemppiä remonttiin. Mitä noihin 50- luvun kaappeihin tulee, niin kokopuisia kaappeina niitä on tarvittaessa mahdollista työstää eteenpäin.

  Katja: Loppukuvia saa vielä odotella tovin jos toisenkin, (loma loppui, joten remonttitahti varmasti hiljenee…). Kiitokset myös Mani-levy vinkistä! Tosin palanen on meille liian pieni (tarvittaisiin yli 5 m levyä), mutta mani-levylle tuntuu olevan muuallakin kysyntää, joten ottajia sille varmaan löytyisi :)

  VastaaPoista