sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Puh pah pelistä poisUrsuksella ajettiin jälleen lähellä Savon rataa, joskaan mittari ei näyttänyt ihan kahtasataa. Viikonlopun urakaksi asemapäällikkö apureineen otti makasiinin seinän vierustalla olevan jätevesijärjestelmiin ym. pömpeleihin liittyvän kuopan täytön, joka alkoikin lupaavasti Ursuksen avustuksella.


Lapiohommiltakaan ei vältytty, mutta pikkuapuri on ikänsä leikkinyt innolla hiekkaleikkejä ja olikin varsinainen expertti lapion varressa.Sunnuntai-iltapäivällä Ursus kuitenkin väsähti ja yksi pyörä putosi pelistä pois.Näin ollen puuhat siirtyivät makasiinin sisätiloihin. Aiemmin mietiskelin täälläkin miten sävyttäisin kylpyhuoneen oven ja kulmapalkit sekä makasiinit kattoparrut. Kokeilin eri vaihtoehtoja aina kahvista pellavaöljyvernissaan, mutta päädyin lopulta käsittelemään oven sävytetyllä öljyvahalla. Jälki oli kyllä mieluinen ja oveen pinttyneet öljy(?)tahrat jäivät piiloon, mutta puun syyt kauniisti esille. Raakalaudasta tehtyihin kulmalautoihin sekä kattoparruihin vaha oli sellaisenaan kuitenkin aivan liian voimakas, sillä koepalassa tulos oli lähes musta. Päädyin sitten käyttämään pellavaöljyvernissaa, johon laiton pienen lorauksen öljyvahaa. En tiedä kuinka yhteensopivia ne todellisuudessa ovat ja kuinka kestävä yhdistelmä on, mutta jälki oli kyllä varsin kaunista ja sopii yhteen oven kanssa.


Tosin pellavaöljyvernissaa oli sitten aika paljon muuallakin kuin parruissa ja kulmalaudoissa, ei siinä paljoa teippailut auttaneet vaan reunat levisivät aika ronskisti. Lisäksi roiskeita löytyy seiniltä, kattopaneleista, lattialta, tikkaista, kaakeleista, asemapäällikön työkaluista ja itsekin näytän vielä suihkunkin jälkeen dalmatialaiselta, jolla on takanaan vähän rankempikin viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti