sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Suomalaisen työn päivä


Asemapäälikkö aloitti aamun laatoittamalla (vaikka oli koko vapun selvinpäin). Muu poppoo vietti vappua lähinnä ulkotöissä. Siivousurakkaa laajennettiin pihan lisäksi rantametsikköön, joka on tällä hetkellä jokseenkin lohduttoman näköinen ryteikkö. Metsää ei ole hoidettu vuosiin ja roskia on surutta heitelty pitkin rantaa. Viinapullojen ja peltipurkkien lisäksi ainakin kolme kiukaan raatoakin on jo löytynyt.Lisäksi rantametsästä kaadettiin viime syksynä saunamökin alta monta puuta, joten puu- ja risusavottaa on edessä koko kesäksi. Oksasilppuri meille on jo hommattu, mutta risukasat paisuivat jo niin valtaviin mittasuhteisiin, että päätimme kärrätä viikonloppuna pari peräkärryllistä risuja paikalliselle lämpölaitokselle.


2 kommenttia:

  1. On siinä savottaa! Tuo on hyvä kun risu yms. jätettä saa viedä kaatopaikalle tai vastaavalle ilmaiseksi, täälläkin toimivat niin. Teillä kannattaa jo kohta kysellä että maksavatko metallista jos sitä on rantamaisemat pullollaan :)

    VastaaPoista
  2. On tosiaan savottaa. Kyllä noita risuja vielä keräilee, mutta ne rannan roskavuoret alkaa todella nyppiä. Ilmeisesti joku täällä aiemmin asustellut on tykännyt saunomisesta, saunajuomista sekä purkkiruuasta, mutta ei siivoamisesta. Monta jätesäkillistä tuli rojua kerättyä, mutta ne kiukaat on niin julmetun painavia, että sinne ne edelleen jäi asemapäällikkön apua odottamaan...

    VastaaPoista